Tienerwerk

Tieners zijn een leeftijdsgroep die steeds vaker tussen ‘wal en schip’ raakt doordat er vaak geen leuke en zinvolle tijdsinvulling voor hen is. Tieners gaan vaak zelf op zoek naar mogelijkheden om hun vrije tijd door te brengen met als gevolg dat er vaak problemen ontstaan in de woonomgeving. Hierdoor heeft deze leeftijdsgroep in de loop der jaren een slechte naam gekregen. Jongerenvereniging KPJ-Limburg heeft voor deze specifieke doelgroep verschillende producten en diensten ontwikkeld.

In samenwerking met Jeugdwerk Limburg hebben we een handleiding voor het organiseren van geslaagde tieneractiviteiten samengesteld. Daarnaast is ook een databank van succesvolle tieneractiviteiten aangelegd. Het idee is samen met de tienerleiding van KoKids Kelpen-Oler, Jeugdwerk St. Joost en KPJ Hunsel uitgewerkt.


 

De handleiding en de reeds beschreven activiteiten zijn te vinden op de website van Jongerenvereniging KPJ Limburg www.kpj-limburg.nl Mijn KPJ  item activitieiten en draaiboeken), vanwaar ze voor leden als pdf-bestanden zijn te downloaden. Het is de bedoeling dat het aantal tieneractiviteiten snel groeit. Daarom het verzoek aan tienerclubs om hun geslaagde activiteiten in te sturen. Download hier het wordformat tieneractiviteitenkaart vul het in en stuur het met twee leuke foto’s van de activiteit aan h.c.mduysters@kpj-limburg.nl
De handleiding en activiteitenkaarten zijn ook in een ringband op 160 grams wit papier te bestellen. De kosten zijn voor leden slechts 20 euro inclusief verzendkosten. Niet-leden betalen 35 euro. Bestellen kan door het bedrag over te maken op rekening 13.12.06.672 ten name van Jeugdwerk Limburg.